Meest gelezen verhalen

Hulp bij stemmen: Gemeenteraadsverkiezingen 2022

Lees hier de samenvatting van verkiezingsprogramma’s, zodat jij weet op wie je kunt stemmen in 2022!

ALLSAFE Mini Opslag: acht redenen én ervaringen waarom je hier NIET voor moet kiezen!

AllSafe maakt volop reclame, maar dat maakt ze niet beter. Lees hier waarom je dit opslagbedrijf beter kunt overslaan.

Geur in Lelystad de Punter: mogelijkheden en verdwaald filmpje

Toen de geur voor het eerst werd waargenomen op zaterdag 8 mei, gingen de wildste verhalen in het...

Nieuws

16-jarige dealer slaat agent in gezicht

Een agent is in zijn gezicht geslagen door een 16-jarige dealer uit Lelystad. Dit gebeurde donderdagavond toen de politieman twee jongens aansprak die ruzie maakten op straat. Deze zou gaan over een niet betaalde drugsdeal. Lees volledig artikel.

Burgemeester sluit fout pand in Lelystad

Een pand aan de Poststraat in Lelystad is op last van burgemeester Mieke Baltus definitief gesloten voor een half jaar. Bij een controle in het gebouw vonden politie en douane diverse zaken die niet helemaal pluis waren. Lees volledig artikel.

Hulp bij stemmen: Gemeenteraadsverkiezingen 2022

Lees hier de samenvatting van verkiezingsprogramma’s, zodat jij weet op wie je kunt stemmen in 2022!

Posted in Artikelen | Tagged | Leave a comment

Geur in Lelystad de Punter: mogelijkheden en verdwaald filmpje

Toen de geur voor het eerst werd waargenomen op zaterdag 8 mei, gingen de wildste verhalen in het rond. Ruim 500 inwoners zijn geevacueerd en ondergebracht bij vrienden, familie, De Rietlanden en enkele in hotels. Voor velen was dit dus een hele aparte moederdag. Tot op heden is er nog geen officiele verklaring. Enkele verhalen […]

Posted in Artikelen, Nieuws | Leave a comment

Huisarts in Lelystad weigert het toedienen van coronavaccin vanwege tal van bezwaren

“Persoonlijk heb ik de injectie geweigerd vanwege tal van bezwaren. […] Omwille van de eed die ik heb afgelegd kan ik u deze injectie niet geven. Ik ben er namelijk niet van overtuigd dat ik u hiermee niet zal schaden. […] U zult uw prik krijgen van mijn assistente. Zij zal dit geheel uit vrije […]

Posted in Artikelen, Nieuws | Leave a comment

De 20 meest opmerkelijke Avondklok berichten in Lelystad

Op het internet waren inwoners actief bezig. Berichten zijn anoniem gemaakt, maar als je jouw post herkent kun je een berichtje sturen voor verwijdering of bron.

Posted in Artikelen, Nieuws | Tagged | Leave a comment

HelpLelystad Prijzenweek

Dit is de startpagina van de Prijzenweek met alle informatie. WAT VALT ER TE WINNEN? Helaas konden we dit jaar voor het eerst geen week vullen met prijzen, dus is er een aanpassing: Bij minimaal 100 aanmeldingen verloten we €15 aan tegoedbonnen (3x€5) én een partnerprijs! Geef je dus snel op en maak direct kans. […]

Posted in Artikelen, Nieuws | Leave a comment

Gemeenteraadsverkiezingen 2018: Hulp bij stemkeuze in Lelystad

Originele datum March 06, 2018 Bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2014 heeft HelpLelystad inwoners geholpen om een keus voor een partij te maken. Dit werd gedaan door partijprogramma’s van alle partijen zichtbaar en eenvoudig onder elkaar te zetten. In 2018 hebben we op 12 februari opnieuw contact gehad met alle partijen (in alfabetische volgorde): CDA *** […]

Posted in Artikelen, Nieuws | Tagged , , | Leave a comment

Vriendelijkste winkelmedewerker van de Action Tjalk: Alexandro

Originele datum July 06, 2017 Een interview met Alexandro Dwayne Nijman heeft geleid tot de volgende antwoorden.  Ben of ken jij ook iemand die aandacht verdient omdat hij of zij zo goed zijn of haar best doet? Neem contact met ons op! Hoe ben je achter de kassa terecht gekomen?  In mijn eindexamen jaar, wist ik nog niet […]

Posted in Artikelen, Nieuws | Tagged , , , | Leave a comment

HelpLelystad Raad de Straat: alle genoemde straten staan in het archief

Originele datum: Sep 7 2015 02:54PM Op Facebook spelen RAAD DE STRAAT en dit is het archief *** Raad de Straat van HelpLelystad is niet altijd makkelijk, enkele tips: (A) Tag in het bericht op Facebook je vrienden, leg ze de regels uit en vraag om hulp. Per getagde vriend die tot het einde meedoet […]

Posted in Artikelen, Nieuws | Tagged , | Leave a comment

Interview met Varyo Schoonmaakgroep: ”Wij vinden het heel erg dat er zoveel afval in de natuur ligt.”

Originele datum December 20, 2017 Roelina Lensen nam contact met ons op met een aparte foto…Elke dinsdag om 13.00 uur gaat een enthousiaste club medewerkers van Varyo afvalprikken in de Grieternij. Varyo (onderdeel van Stichting Triade Lelystad) bestaat sinds 7 april 2014 uit voormalige dagbestedingen binnen Triade die samen Varyo hebben gevormd. Het is inmiddels werken/leren voor […]

Posted in Artikelen, Nieuws | Tagged , , , | Leave a comment

Medewerker Dylan van Geldorp van Erica Bloemen

Originele datum October 12, 2017 Ken of ben jij zelf ook een medewerker en wil je er meer over vertellen? Neem contact op! Ik ben Dylan van Geldorp en ben 20 jaar oud. Woon sinds 1,5 jaar op de Meentweg. Op mijn 14e ben ik begonnen met een bijbaan bij Erica Bloemen als vrijdagmiddagkracht. Ben bij Erica […]

Posted in Artikelen, Nieuws | Tagged , , | Leave a comment

Biertje drinken in park Lelystad is voorbij: politie gaat boetes uitdelen

Het werd altijd gedoogd, maar nu niet meer: de politie gaat vanaf nu controleren op alcoholgebruik in het Woldpark in Lelystad. Op drie bankjes zaten geregeld mensen een biertje te drinken, maar na meldingen van overlast mag dit niet meer. Lees volledig artikel.

Posted in Archief, Nieuws | Leave a comment

Man uit Lelystad aangehouden in onderzoek dood Gerrie Revers (77) uit Almere

De politie heeft vandaag op drie plekken in Lelystad invallen gedaan. Daarbij is een 54-jarige man uit Lelystad aangehouden. De politie verdenkt hem van betrokkenheid bij de dood van Gerrie Revers (77) uit Almere. Lees volledig artikel.

Posted in Archief, Nieuws | Leave a comment

Man uit Biddinghuizen gaat er na stopteken met busje vandoor: al snel blijkt waarom

De politie in Flevoland moest donderdagavond alle zeilen bijzetten om een busje met opvallend rijgedrag van de weg te halen. Na een stopteken ging een 49-jarige bestuurder uit Biddinghuizen er met hoge snelheden vandoor. De man bleek dronken te zijn en reed met een ongeldig rijbewijs. Lees volledig artikel.

Posted in Archief, Nieuws | Leave a comment

Agenten plukken ‘bekende’ (39) van de weg in Lelystad: hij zat alweer niet nuchter achter het stuur…

Zo vaak onder invloed achter het stuur, dat je speciaal daarvoor wordt gesignaleerd. Een oude bekende van de politie is woensdagnacht op de Larserweg in Lelystad van de weg gehaald. De 39-jarige man uit Groningen zat alles behalve nuchter achter het stuur. En dat is niet voor het eerst. Lees volledig artikel.

Posted in Archief, Nieuws | Leave a comment

Het regent klachten bij Liander: veel huishoudelijke apparaten kapot door stroomstoring in Flevoland

Netbeheerder Liander heeft tientallen klachten binnen gekregen met meldingen van huishoudelijke apparaten dei kapot zijn gegaan tijdens de stroomstoring die vrijdag plaatsvond in Flevoland. Lees volledig artikel.

Posted in Archief, Nieuws | Leave a comment

Medeverdachten van seksuele uitbuiting bang voor opdrachtgever (39) uit Lelystad: ‘Hij is de meester, ik de slaaf’

Medeverdachten in de strafzaak rond seksuele uitbuiting van tien vrouwen in onder meer Lelystad en Almere zien zichzelf vooral als slachtoffer. Ze toonden zich maandag op de strafzitting in Arnhem bang voor de hoofdverdachte, een 39-jarige man uit Lelystad. Lees volledig artikel.

Posted in Archief, Nieuws | Leave a comment

Forum voor Democratie doet mee aan gemeenteraadsverkiezingen in Apeldoorn en op Urk

Forum voor Democratie neemt deel aan de gemeenteraadsverkiezingen in Apeldoorn, Lelystad, Epe en op Urk in maart volgend jaar. Dat maakt de partij woensdagavond bekend. In totaal zegt de partij in 50 gemeenten mee te zullen doen. Lees volledig artikel.

Posted in Archief, Nieuws | Leave a comment

Daan en Mirte zitten ‘gevangen’ op de ingevroren Marker Wadden: ‘We hebben voor drie weken eten bij ons’

Daan Vreugdenhil en Mirte Kruit, twee eilandwachters van Natuurmonumenten, zitten ‘gevangen’ op de Marker Wadden. Het Markermeer is bevroren, ze kunnen niet terug met de boot. ,,We hebben voor drie weken eten bij ons. Dat moet genoeg zijn’’, zegt Vreugdenhil via de telefoon. Lees volledig artikel.

Posted in Archief, Nieuws | Leave a comment

Oplossing voor gifschepen blijft nog uit: ‘Hopelijk in de loop van volgende week’

De drie gifschepen blijven nog minimaal tot na het weekend in Lelystad liggen. Volgens De Heus Voeders, eigenaar van de lading graan waar een te hoge concentratie fosfine in zit, is een oplossing wel in zicht. Lees volledig artikel.

Posted in Archief, Nieuws | Leave a comment

Man (65) in Lelystad bedreigd met mogelijk vuurwapen: buurt hoorde knallen

Een 65-jarige man is in Lelystad bedreigd door iemand die in het bezit was van een mogelijk vuurwapen. De recherche onderzoekt de zaak. Lees volledig artikel.

Posted in Archief, Nieuws | Leave a comment