Op onze Facebookpagina (klik hier voor de volledige discussie) is deze vraag gesteld naar aanleiding van berichtgeving om 325 arbeidsmigranten over te plaatsen naar het al sinds 2001 leegstande ‘Lelystaete’ bij het Lelycentre. Hieronder is de samenvatting van de gegeven reacties te lezen. Dit kan hard overkomen, maar het is feitelijk gezegd. HelpLelystad geeft zelf geen mening, maar stelt wel een aantal vragen. 

Opvallend is ook dat de discussie meer is gaan liggen op asielzoekers in plaats van arbeidsmigranten, maar gezien recente ontwikkelingen op het gebied van grenzen is dit wel gewoon meegenomen.

*Welkom? NEE! *

Asielzoekers zijn niet welkom in Lelystad omdat er al genoeg armoede is, er lange wachttijden zijn bij de sociale huur, hier geen werk is, wij raken ons werk kwijt. Kortom: wij mogen door de stront zakken. Er is nog altijd plek in de IJsselmeer. Is dit hard? Nee, heel jammer voor ze, ik zit ook in geldnood en krijg het niet zoals de asielzoekers in de schoot geworpen. Mensen die het goed vinden dat dit gebeurd vinden hun eigen volk niet belangrijk: maak er een jongerencentrum van, bejaardenhuis of gewoon sociale woninghuur. Waarom de gemeente ermee instemt? Dit is omdat er zo geld binnenkomt om uit te kunnen geven voor de kust en het vliegveld.

Reactie HelpLelystad:

Beste mensen die tegen zijn: waarom hebben jullie niets van jullie laten horen tijdens de bijeenkomst van gisteravond? Als jullie zo voor het ‘eigen volk’ zijn, dan dien je meer initiatief te tonen, in plaats van alleen kritiek uit te oefenen. Dit kan desnoods door HelpLelystad een bericht te sturen. Iedereen die om het eigen volk geeft, dient op te hoogte te zijn van de ontwikkelingen specifiek in onze stad en zeker niet achteraf met meningen en kritiek komen. Onthoud dit voor de toekomst, en laat zien dat je om het eigen volk geeft.

*Welkom? Misschien.*

Ik begrijp dat alles en iedereen achtergelaten dient te worden. Het zijn ook mensen. Mensen met ouders, met kinderen…denk toch eens na voordat je zomaar allerlei dingen gaat roepen. Ze zijn al hier en hebben net als veel anderen in ons land gewoon een baan. Wat is daar op tegen? Er zou wel onderscheid gemaakt kunnen worden tussen oorlogsvluchtelingen en ‘gelukzoekers’. Ik zeg laat alle oorlogsvluchtelingen maar komen want er staan genoeg panden leeg in Lelystad. Ja, die mensen moeten ook geholpen worden maar niet ten kosten van.

Reactie HelpLelystad:

Hebben ‘gelukzoekers’ geen ouders en kinderen dan?

*Welkom? JA!*

Stel dat wij moeten vluchten en nergens welkom zijn. Dit is een impuls voor Lelystad. Woningtekort? Alsof inwoners, lees ‘eigen volk’, een kamer en douche met zijn zevenen willen delen…Ik zou mezelf erg egoïstisch vinden als ik enkel de voorkeur geef aan mijn buurman die wel een dak boven zijn hoofd heeft boven een man die uit een ander land komt. En dan nog iets: als migranten niet werken worden het luie varkens genoemd, maar werken ze wel dan pakken ze ineens alles van het ‘eigen volk’ af. Dit gebouw staat leeg dus waarom zou je niemand daar laten wonen? Mensen die NEE roepen zijn hard, koud, egoïstisch en hebben geen greintje empathie voor mensen in nood. Heet ze toch welkom, hartelijk welkom en help hen zich veilig te voelen. Onderscheid in oorlogsvluchteling en gelukzoeker? Ik hoop dat als ik ooit moet vluchten, ik niet in zo een land terecht kom als Nederland waar je als Fortuinzoeker word behandeld terwijl je gewoon een beter leven zoekt en niet elke dag in angst wil leven. Ze zijn opzoek naar een beter leven. Jij hebt geluk gehad dat je hier bent geboren…

Reactie HelpLelystad:

Waar zet je de grens? Op gegeven moment zijn alle lege panden over Nederland bezet. Wat dan?

***Ik wil ook mijn beargumenteerde mening geven***

Dat kan hieronder, maar het liefst op het officiële Facebook bericht: klik hier.


Keer terug naar Facebook | Twitter | Instagram | Youtube | meer HelpLelystad Artikelen

Gelezen 1602 keer!