Originele datum: Aug 13 2015 10:34PM

Zin in 2,5 uur spanning, lachen en pret? Dat kan! Na vijf jaar afwezigheid brengt Nederlands Nationaal Circus Herman Renz een vernieuwd programma naar Lelystad! De vernieuwing zit al in de titel van dit jaar: ‘WOW – World Of Wonders,’

Na vijf jaar afwezigheid komt het Nederlands Nationaal Circus Herman Renz eindelijk weer naar Lelystad! Dit zal gebeuren van 18 t/m 23 augustus op De Meent. HelpLelystad had de eer om spreekstalmeester Mathijs te Kiefte te interviewen. Mathijs neemt iedere bezoeker mee door de wondere wereld van Circus Herman Renz: hij kondigt de acts aan en zorgt voor een vlot verloop van de voorstelling.

– Wat is jouw rol tijdens de show?

Ik ben de spreekstalmeester en kondig de acts aan- of af en

neem op die manier het publiek mee door een 2,5 uur durende show. In onze nieuwe show WOW – World Of Wonders stralen internationale topacts uit landen als Australië, Brazilië, Frankrijk, Engeland, Ierland, Italië en Oekraïne. Onze directeur én de welbekende clown Milko komt uit Nederland. Daarnaast zijn we het enige reizende circus in Nederland met een écht live orkest!

– Hoe vinden jullie Lelystad?

Lelystad is een jonge, levendige stad met aandacht voor Cultuur.

Daar hoort een goed circus bij; immers, circus heeft een belangrijk aandeel binnen het Nederlandse culturele landschap. Daarom komen we graag met een betoverend show naar Flevoland.

– Hoe is Renz naar Lelystad gekomen?

Vanuit Deventer reizen we in een aantal etappes naar Lelystad.

Het transport verloopt geheel via de weg; waarbij meer dan 50 transportcombinaties ingezet worden om het hele circus te verplaatsen.

– Waar verblijven jullie?

We bouwen ons tentencomplex op De Meent met een mooie zichtlocatie langs de rondweg

– Waar en hoe bereiden jullie voor?

De artiesten bereiden zich voor, door een goede warming-up vóór aanvang van de show. Vanaf 1,5 uur voor aanvang is de backstage bezet met artiesten die hun spieren opwarmen om blessures te voorkomen. Daarnaast wordt er altijd ná de avondshow getraind. Artiesten trainen na de show om hun energie te sparen. Repetities met de paarden zijn altijd ‘s ochtends; zo is er een mooie verdeling voor de repetitietijden. Uiteraard is de garderobewagen ver voor aanvang van de show bezet; iedereen zorgt voor perfecte showmake-up en we hebben zo’n 100 verschillende kostuums die tijdens de voorstelling te zien zijn!

– Is er tijd om Lelystad te ontdekken? Zo ja, waar naar toe?

Op donderdag spelen we niet. Er zijn nu al artiesten die dan uitkijken naar een bezoek aan Bataviastad. Voor de kinderen die met het circus meereizen is het Aviodrome natuurlijk geweldig!

– Via welke route verlaten jullie Lelystad?

Zondag 23 augustus reizen we vanuit Lelystad naar Bergen op Zoom. Via de A6 zakken we af naar de A27 en de A15

– Extra informatie

De show duurt 2.5 uur en bestaat uit artiesten uit onder andere Australië, Brazilië, Frankrijk, Ierland en Italië. Er zijn lucht en ‘normale’ acrobates, hula hoop, sensationele koorddans, de welbekende clowns Milko & Joanes, circusballet en als hoofdact een top illusionist/tovenaar…. dit alles onder een écht live orkest en indrukwekkende lichtshow. Naast de menselijke artiesten stralen ook Friese hengsten, alpaca’s en vrolijke honden op het podium.

25 van de 70 medewerkers bouwen de 16 meter hoge circustent met 850 zitplaatsen in 8 uurtjes op De Meent. Van 18 t/m 23 augustus is de show te bewonderen. Ga jij?

JA?! HELPLELYSTAD GEEFT GRATIS KAARTJES WEG! ZIE HIERONDER!

– Wil jij GRATIS naar deze spectaculaire show? En dat met de BESTE en DUURSTE kaartjes? Namelijk in de LOGGE???

LET GOED OP! HelpLelystad geeft een groot aantal kaartjes weg voor de premièrevoorstelling van aanstaande dinsdag om 20.00 uur. Het gaat om kaartjes met de beste en duurste zitplaatsen in de LOGE!!!! (actie is verlopen)


Keer terug naar Facebook | Twitter | Instagram | Youtube | meer HelpLelystad Artikelen

Gelezen 731 keer!