JOHAN CRUIJFF EN LELYSTAD…is er een connectie?

Er is wel degelijk een connectie met Johan Cruijff en Lelystad. Mede dankzij Cruijff hebben wij in Lelystad een mooi veldje, een Cruyff Court genaamd.

Een Cruyff Court is een klein voetbalveld van kunstgras. De Courts zijn een project van de Johan Cruyff Foundation. De Johan Cruyff Foundation is in 1997 mede door Cruijff opgericht uit de wens om kinderen aan het bewegen te krijgen. Beweging, sporten en gezondheid voor iedereen staat hierbij centraal.

Veertien jaar geleden (2003) werd de eerste Cruyff Court én de eerste van de wereld, geopend in Lelystad. Dit was op initiatief van Aron Winter. Nu zijn er in Nederland meer dan 145 van dergelijke veldjes.

Tien jaar later, op woensdag 29 mei in 2013, is onder het toeziend oog van vele belangstellenden, het Cruyff Court Aron Winter Veld in Lelystad feestelijk heropend. 

Het Cruyff Court Aron Winter Veld in de Atolwijk, nabij Atolplaza, had toen nieuw kunstgras gekregen en zou voor de volgende 10 jaar klaar moeten zijn. Een commitment dat de Johan Cruyff Foundation, samen met haar partners en de gemeente Lelystad, wederom graag aangaat.

Het Cruyff Court Aron Winter Veld in Lelystad (Atol) was dus de eerste Court ooit, en nu staat er overal in de wereld wel een Court. Dit veldje hebben we dus mede te danken aan Johan Cruijff

Bedankt Johan Cruijff!

Johan Cruijff (Amsterdam, 25 april 1947 – Barcelona, 24 maart 2016)

Deel dit artikel met anderen en geef jouw mening hieronder


Keer terug naar Facebook | Twitter | Instagram | Youtube | meer HelpLelystad Artikelen

Gelezen 1008 keer!