Ik ben Tom Broekhuijse, 25 jaar en op 25 mei 1991 geboren in Zwijndrecht (ik heb inderdaad de uiterlijke kenmerken). Hier heb ik niet heel lang gewoond en ik ben dan ook na anderhalf jaar met mijn ouders mee verhuisd naar Spijkenisse. Hier heb ik tot mijn 17e gewoond en heb ik dan ook mijn meeste jaren versleten. 

Hierna is ons gezin naar Lelystad vertrokken en is mijn oma bij ons komen wonen in de Landerijen. Over de Landerijen niet echt veel te vermelden. Het ziet er allemaal prima uit op een paar lege plekken na. Onze buren Peter en Tanja zijn erg aardig en verderop in de wijk wonen de ouders van een vriend van me, but thats it. Ik heb jammer genoeg maar 1 jaar in Lelystad op school gezeten en dat was op de SGL. Waar ik in het begin echt overrompelt werd door de manier van omgaan tussen docenten en leerlingen en in het begin sowieso moest wennen aan deze school, werd het al snel een jaar dat ik nooit zal vergeten. 

Waar ik in Spijkenisse netjes Meneer de Vries moest zeggen en op mijn tellen moest letten, kon ik in Lelystad slap ouwehoeren en op het eind van het jaar mijn mentor in het zwembad gooien op een feestje. Ik maakte hier dan ook snel vrienden die nog steeds erg goede vrienden zijn. Men was erg open en dat leverde uiteindelijk, acht jaar later, hechte vriendschappen op. Verder heb ik gevoetbald bij SVL, dit mede dankzij de jongens die ik op de SGL had leren kennen. Met de mensen waar je dan mee omgaat heb je dan echt een soort van verenigingsleven gevoel. Iets totaal anders als dat ik ervaarde in Spijkenisse. Misschien dat dat het verschil met de stad is (Spijkenisse ligt nagenoeg vast aan Rotterdam).

Wat ik leuk vind aan Lelystad is het feit dat mijn ouders plus broertje en oma er wonen. Al mijn vrienden zijn uit Lelystad vertrokken en hebben spreekwoordelijk hun vleugels uitgeslagen. Deze moet ik nu vooral opzoeken in Almere en Utrecht, eentje is verzeild geraakt in Rotterdam waar een ander weer een chef in wording is in Parijs. Ook is een van hen op avontuur in Australië en is hij daar momenteel alweer bijna een jaar aan het rondspoken. Dat is iets wat ik dan weer minder aan Lelystad vind, iedereen vertrekt. Ik ben hier zelf ook debet aan. Het verenigingsleven dat ik met mijn vrienden en ploeggenoten bij SVL meemaakte vond ik dan wel weer hartstikke leuk en was dan ook zeker een meerwaarde voor mij. Voor de rest is er jammer genoeg niet zo veel voor mij te doen op het rijden naar de MCdonalds, sportschool en Bataviastad na.


Keer terug naar Facebook | Twitter | Instagram | Youtube | meer HelpLelystad Artikelen

Gelezen 1020 keer!