Ik heb nooit echt de gedachte of wens gehad om me in te schrijven als model. Het gebeurde nou eenmaal gewoon en ik rolde er dan ook langzamerhand in. Ik werd eens op straat gevraagd of ik bij Abercrombie & Fitch wilde werken in Amsterdam. Dit heb ik dan ook bijna twee jaar gedaan. Uiteindelijk was ik die jongen waarmee je op de foto kon en was het de ultieme bijbaan naast mijn studie. Ik kreeg toen ook wel eens opdrachtjes via facebook maar heel serieus kon je mijn ‘modellen carrière’ niet noemen.

In januari 2015 werd ik getagged in een facebook bericht waarin men nog opzoek was naar catwalk modellen voor de Amsterdam Fashionweek. Men vroeg of ik ervaring had en zei dan ook ja, dit was echter niet het geval. Zodoende kwam ik zonder ervaring binnen en diende ik die show te openen en te sluiten (best gaaf dacht ik zo). Uiteindelijk kreeg ik hieruit een contract bij een bureau in Haarlem. 

Men benaderde mij op het evenement zelf en inschrijven gaat heel simpel. Men meet je maten op, maakt wat foto’s van de voor en zijkant en je zet een krabbel neer. Men plande een fotoshoot voor mijn portfolio wat ik dan kon gebruiken om te laten zien aan potentiële klanten. Nadat ik had getekend ging het eigenlijk niet goed, hoewel je dit eigenlijk wel zou verwachten. Een jaar nadat ik had getekend had ik nog maar twee betaalde klusjes gehad en was ik alles behalve tevreden. De klusjes stelden ook niet veel voor en er van leven kon ook zeker niet aangezien ik nog geen 200 euro eraan had verdiend. Dit was duidelijk een minder leuk ding aan het gehele gebeuren en ik was er dan eerlijk gezegd ook aardig klaar mee. 


Keer terug naar Facebook | Twitter | Instagram | Youtube | meer HelpLelystad Artikelen

Gelezen 1294 keer!