Wij kregen van een van onze contacten een berichtje dat er twee Shiba Inu teefjes uit een fokkerij gered waren en of wij deze konden opvangen. Op zich geen probleem dus zijn wij naar Belgie gereden en hebben wij ze opgehaald.

Aangezien wij onze twijfels hadden bij de gezondheid van een van de teefjes zijn wij naar Ermelo gereden voor een checkup. Bij de dierenarts bleek onze ongerustheid dus terecht, echter was ze niet ziek maar drachtig.

Een nest met puppy’s is nu niet iets waar wij op zitten te wachten maar wij laten het dan ook maar over ons heen komen. Amy liet duidelijk zien dat zij een ervaren moeder was en haar bevalling verliep voorspoedig.

Filmpje bevalling: 

Na enkele weekjes gaan de oogjes van de kleintjes open en dan begint de pret pas echt. In een opvang met oudere broodfok moedertjes is er altijd wel iemand te vinden om te spelen of om te gallen.

Wanneer het dan zover is moeten ze uiteraard ook naar Ermelo voor controle en ook daar zijn ze duidelijk aanwezig, iets wat de dames in Ermelo niet erg vinden.

Wanneer de pups groot genoeg zijn, gaan zij voor adoptie en uiteraard zijn pups zo herplaatst. Er ontstond een ware wachtlijst.

Na herplaatsing van de pups blijft er nog een oudere dame over, maar die blijft ook niet lang. Amy had duidelijk het hart gestolen van een hele lieve dame uit Frankrijk, en dat is waar zij nu dan ook geniet van haar welverdiende rust.


Keer terug naar Facebook | Twitter | Instagram | Youtube | meer HelpLelystad Artikelen

Gelezen 686 keer!