Eva. Zij heeft 7 jaar in een schuur gezeten en wij kregen de kans haar weg te halen met…een melkkliertumor……teminste dat dachten wij…Filmpje Eva.

Wanneer wij weer benaderd worden door een grote fokkerij om daar enkele honden op te halen gaan wij meteen op pad. Bij de fokker aangekomen krijgen wij de beloofde honden mee, ondertussen kijken wij of wij niet nog meer honden mee kunnen krijgen. Helaas op dat moment waren er geen honden meer mee te krijgen. De fokker loopt nogmaals de schuur in en komt er met een klein hondje uit…hier….ik denk niet dat dit nog lang heeft, kijk maar wat je ermee kan.

Hij duwt een mager teefje in mijn handen, zie foto. Terwijl ik haar aanpak verstijft zij van angst en lijken haar ogen niet groter te kunnen.Thuis word al snel duidelijk dat er iets mis is met haar, wanneer zij probeert te poepen, gilt ze de hele boel bij elkaar. Bij de dierenarts hebben wij een echo gemaakt, maar daar kon niet echt duidelijk uit opgemaakt worden wat ze mankeerde.

Er werd een afspraak gemaakt voor een operatie, ondertussen gaven wij haar de naam Maggie.
Bij de operatie werd geconstateerd dat haar darmen vol met zweren zaten.Er werd een ingreep gedaan en samen met medicijnen was het nu afwachten.

Zelf dachten wij ook aan een voedselallergie en werd zij op rauw vlees gezet, langzaam ging het steeds beter…..niet altijd werd het voedsel goed opgenomen maar met de juiste hoeveelheden werd ze zelfs iets dikker.

Gezien haar speciale zorg….en moet ik eerlijk bekennen dat ik ondertussen hopeloos verliefd op haar ben geworden….hebben wij besloten dat Maggie bij ons blijft..
En zeg nu eerlijk…hoe kun je mooier wakker worden dan op deze manier ?, zie filmpje:


Keer terug naar Facebook | Twitter | Instagram | Youtube | meer HelpLelystad Artikelen

Gelezen 3641 keer!