Tijdens ons bezoek aan een van de grote fokkerijen kregen wij twee westie puppy’s in onze handen gedrukt. Beiden hadden ernstige huidproblemen en waren niet verkoopbaar.

Wij namen beide hondjes mee en konden zelf al constateren dat ze Demodex hadden en gaven ze hiervoor de medicijnen.

Ook viel het ons op dat Kalja moeite had met eten en het leek erop dat ze op een of andere manier haar bekje niet ver genoeg kon openen.

Bij de dierenarts werd er een röntgenfoto gemaakt en mocht Jazz ook meteen voor een foto, beide honden hadden namelijk last van leeuwenbek…Bij kalja was er zoveel wildgroei van bot dat dit haar kaak dreigde te blokkeren. Onze dierenarts bood aan om ze gratis te behandelen als wij om de 14 dagen langs zouden komen voor foto’s. Hierdoor kon het verloop van de ziekte goed gevold worden.

Zo gingen wij iedere 14 dagen naar Ermelo en konden we de veranderingen in de röntgenfoto’s zien.

Bij Kalja was er zoveel wildgroei van bot dat dit haar kaak dreigde te blokkeren. Onze dierenarts bood aan om ze gratis te behandelen als wij om de 14 dagen langs zouden komen voor foto’s zodat zij het verloop van de ziekte goed kon volgen.

Beide hondjes zijn helemaal genezen en genieten nu van een verschrikkelijk fijn leven.

Kalja heet nu Gaija en woont samen met Hunter; een stoere westie reu.

En Jazz woont samen met Ody, een vriendelijke westie reu waar ze dikke maatjes mee is. Jazz laat iedereen zien hoe je echt geniet van je vrijheid. Wandelen samen met nog meer hondjes in het bos en dan eruit zien als een beest.


Keer terug naar Facebook | Twitter | Instagram | Youtube | meer HelpLelystad Artikelen

Gelezen 822 keer!