Originele datum January 28, 2018

Els Andrée Wiltens vertelt in vier antwoorden meer over haarzelf en haar onderneming.

1. Introduceer jezelf en je onderneming
Ik ben Els, mijn dubbele achternaam is Andree Wiltens. Sinds 2007 woonachtig op de Landerijen. QX spreek je uit als [kuuks] en dat is een oud boerenwoord voor ‘apart – origineel’. Ik ben sinds mijn kindertijd creatief bezig, maar met ingang van dit jaar noem ik mezelf ook kunstenaar. Ik huur sinds begin dit jaar een studio (boven) bij de Groene Zus in de Gordiaan en geef daar 1x per maand een workshop.

een groot deel van mijn creaties op een markt in Lelystad

2. Hoe is je onderneming begonnen en hoe heeft deze zich ontwikkeld tot nu?
Ik ben altijd al creatief geweest op allerlei gebied. Van kaarten maken tot digitaal scrappen. In principe geef ik workshops waarbij ‘oud gekocht – nieuw gemaakt’ veel aan de orde is. Als voorbeeld de soepkom uit de kringloopwinkel waar we vorig jaar een paasbakje van gemaakt hebben.Omdat ik met deze materialen werk, is het mogelijk voor een klein bedrag
iets leuks voor in huis te maken. Of als kadootje weg te geven.

echte vlinders verwerkt in een klok.

3. Wat vind je leuk in Lelystad
Vooral de prachtige natuur, die letterlijk rondom Lelystad aanwezig is.

4. Wat moet er echt anders in Lelystad?
Het verbreken van de neerwaartse spiraal in de binnenstad: winkels sluiten omdat er niet genoeg verkocht wordt, en doordat zoveel winkels leeg staan, komen de klanten niet meer. Er zijn genoeg (beginnende) ondernemers die graag in de binnenstad willen zijn, maar door de hoge huurprijzen geen voet aan de grond krijgen. Hetzelfde geldt voor kunstenaars.

Gelezen 864 keer!