All NOT Safe

ALLSAFE Mini Opslag maakt volop reclame, maar er zijn helaas verschillende negatieve ervaringen. Ook HelpLelystad krijgt meldingen binnen over dit bedrijf, en nu zelfs zoveel dat er een artikel over geschreven kan worden. ALL SAFE Mini Opslag opereert in heel Nederland en verkoopt ook de ALL SAFE Mini Opslag verhuisdozen. In Lelystad zijn ze gevestigd bij de A6. *Volg ons op Facebook en Twitter en mis geen belangrijke informatie. Lees hier andere artikelen.

Acht redenen om NIET voor ALLSAFE te kiezen:

 

Agressieve benadering bij ALLSAFE Mini Opslag:

Ben je opzoek naar een opslagruimte kom je al snel bij ALLSAFE Mini Opslag terecht. Ze besteden enorme bedragen aan marketing. Kom je op hun website, worden al je bekende gegevens verzamelt. Neem je telefonisch contact met ze op, worden al je doorgeven gegevens verzamelt. Dit slaan ze op en zullen je tot in de verre toekomst lastig vallen, telefonisch en per e-mail. Als je dit niet meer wilt, moet je ze schriftelijk vragen om uit hun systemen te verwijderen.

Borg:

Daar waar je bij veel bedrijven tegenwoordig je borg binnen 24 uur terug krijgt, doet ALLSAFE Mini Opslag er zes weken over om jouw borg terug te balen. Wat ze met het geld in de tussentijd doen? Waarschijnlijk beleggen om nóg meer geld te willen maken of om nieuwe verkopers aan te nemen. ALLSAFE maakt mooi gebruik van al dit extra spaargeld, waar jij zo hard voor hebt gewerkt.

Verschillende voorwaarden:

Let goed op als je met dit bedrijf in zee gaat. Er worden namelijk verschillende Algemene Voorwaarden, Huisreglementen, Huisregels en Voorwaarden gebruikt. In het ene document kan staan dat je gratis een verhuisbus mag lenen, in het ander document staat dat je gratis een week opslagruimte kan krijgen en weer ergens anders staat dat dit alles alleen geld als je aan bepaalde voorwaarden voldoet. Zo kan het zijn dat je minimaal een maand aan opslagruimte moet huren bij ALLSAFE Mini Opslag of dat je minimaal een bepaald bedrag besteed moet hebben. Lees dus alle documenten goed door, al lijken de kopteksten hetzelfde, de inhoud verschilt wel degelijk.

Huurprijzen van ALLSAFE Mini Opslag:

Betalen zul je, dat is zeker. De prijzen liggen gemiddeld oké, maar je komt na het afsluiten van je contract bij ALLSAFE Mini Opslag altijd duurder uit. Slotjes, verzekeringen, papierwerk, het komt er allemaal nog bij. Kleine fouten tijdens het huren van de ruimte worden je zwaar aangerekend (bijvoorbeeld een verkeerde pincode intoetsen). Eventuele kortingen komen achteraf ná het beëindigen van het contract makkelijk te vervallen, al voldoe je aan de voorwaarden (er zijn immers meerdere versies en ze pakken de voor hun voordeligste). Dus ga niet uit van de eerst genoemde prijs, maar reken er uit voorzorg het dubbele bij.

Klantenservice:

Er is een algemeen nummer voor dit bedrijf, al hebben ze liever dat je de plaatselijke vestiging belt. In beide gevallen krijg je een persoon aan de lijn die getraind is om te verkopen en niet om je op een vriendelijke manier te helpen bij je vragen. Er werken een handjevol mensen bij ALLSAFE Mini Opslag, dus het kan wel even duren voordat je geholpen wordt. De rest
van de medewerkers zijn natuurlijk bezig om mensen agressief te benaderen. Voor de klachtenafhandeling is er maar een persoon aanwezig, en haar naam is Linda. Of iedereen die werkt met de naam Linda komt op de klachtenafdeling terecht.

Klachten:

Bij klachten moet je maar een e-mail sturen, want de klantenservice van ALLSAFE Mini Opslag zelf is alleen gericht op verkopen. Als je een klachtenmail hebt geschreven krijg je een standaard antwoord: “In de algemene voorwaarden staat…”. En dan pak jij je meegekregen documenten erbij en ziet 1) je hebt de voorwaarden niet, 2) je hebt andere voorwaarden of 3) je hebt verouderde voorwaarden. Dit bedrijf pakt altijd de voor hun beste documenten erbij en reageert “je hebt er zelf voor getekend”. Daar ben je het natuurlijk niet mee eens en wat denk je? ALLSAFE Mini Opslag is niet aangesloten bij een vakbond, geschillencommissie of klachtenafdeling. Hierdoor moet je bij klachten direct een advocaat en rechter inschakelen en wees eerlijk, dit doen niet veel mensen. Ook hier maakt ALLSAFE Mini Opslag handig gebruik, want dit bespaart hun juridische kosten en levert hun jouw extra centjes op, want het geld waar jij eigenlijk recht op hebt blijft bij hun liggen.

Zoekgeraakte spullen:

Jij bent klaar met inladen, zet je huuruimte op slot en gaat met een goed gevoel weg bij ALLSAFE Mini Opslag. Een week later kom je kijken en ziet dat het een en ander kwijt is. Je geeft dit aan en de medewerker zegt: “ALLSAFE is bevoegd om ruimtes te openen, wij zijn niet verantwoordelijk voor zoekgeraakte spullen”. Sta je dan met enkele producten minder. Oh, ALLSAFE Mini Opslag geeft in de voorwaarden trouwens ook aan om geen (emotionele of monetaire) waardevolle spullen op te slaan. 

Reviews van ALLSAFE Mini Opslag:

ALLSAFE Mini Opslag is sinds 2015 aangesloten bij Trustpilot en heeft een gemiddeld cijfer van 4.5 uit ruim 4300 reviews. Dat is mooi…heel mooi…toch? Dit wil zeggen dat jaarlijks ongeveer 700 mensen een review aanleveren. Voor een landelijke speler is dat veel te weinig, dus hier klopt iets niet. Ook wordt er volgens Trustpilot geprobeerd om negatieve reviews te verwijderen, dus dit cijfer zegt niet veel.

De conclusie is eenvoudig: Doe alleen zaken met ALLSAFE Mini Opslag als je teveel geld hebt én enige juridische kennis.

*ALLSAFE Mini Opslag heeft twee weken de tijd gehad om op dit artikel te reageren, blijkbaar zijn ze het met dit artikel eens of alle medewerkers waren druk met verkoop.

*Op deze pagina kunnen advertenties verschijnen van andere opslagruimtes. Dit is geen aanbeveling van HelpLelystad, wij hebben geen invloed op de getoonde advertenties.

*Volg ons op Facebook en Twitter en mis geen belangrijke informatie.

Gelezen 2372 keer!