Originele datum: Mar 11 2014 08:00PM

HelpLelystad wil Lelystad nóg mooier maken. Hier helpen wij al aan mee, door alle inwoners de mogelijkheid te bieden om tips en meningen voor verbetering te melden, door uitdagende stelling te peilen en door mooie foto’s te ontvangen én te verspreiden.

De Gemeenteraadsverkiezingen in Lelystad zullen ook een grote bijdrage leveren aan een mooier Lelystad. Dit is dan ook precies de reden waarom wij aandacht geven aan deze verkiezing, want elke partij verschilt (iets) van elkaar en het is daarom van groot belang om een goede keuze maken. Wij hopen jou hierbij te kunnen helpen!

Vorige week hebben wij de partijen uit Lelystad opgeroepen om een samenvatting van hun verkiezingsprogramma te maken. Deze samenvatting brengt de ideologie van de partij naar voren en het is aan jou om te bepalen welke samenvatting het beste bij jou past. Helaas hebben wij niet alle partijen kunnen benaderen, aangezien niet alle partijen een snelle communicatie garanderen óf ons niet volgen op Twitter of Facebook.

Het was voor de partijen erg moeilijk om een samenvatting te maken, maar het is onderstaande partijen gelukt. De volgorde is bepaald op binnenkomst van de ingeleverde teksten. Wij hebben niets aan de tekst veranderd, dit is precies zoals wij het hebben ontvangen. HelpLelystad is geheel onafhankelijk en wilt alleen extra aandacht geven aan de Gemeenteraadsverkiezingen in Lelystad zodat Lelystad een mooie toekomst tegemoet gaat!

Welke samenvatting past het beste bij JOUW wensen? Die partij is dan zeker een stem waard!

Helemaal onderin zijn links naar enkele ‘stemwijzers’ speciaal voor Lelystad te vinden.

PvdA Lelystad

Als PvdA zijn we trots op onze stad, op onze bedrijven, op U! In 2010 beloofden wij werk te maken van Lelystad – en dat hebben we gedaan. Met succes. Bladert u de afgelopen jaren Flevopost maar eens terug. Voor werkgelegenheid blijft de PvdA altijd knokken. Want teveel mensen zitten zonder werk. We gaan ervoor zorgen dat we nieuwe bedrijven aantrekken. Daarom zetten we in op de Lucht- en overslaghaven. Werk werk werk.

Maar er is meer. Ook Lelystad wordt verantwoordelijk voor de (niet-medische) zorg. Het gaat erom dat we fatsoenlijke zorg houden voor iedereen. Ook voor wie weinig te besteden heeft. Door zorg dichtbij te organiseren. Stop de stopwatchzorg is niet zomaar een kreet.

Meer weten? Dan kun je natuurlijk kijken op onze website; http://lelystad.pvda.nl/ . Maar nog leuker, blader eens door ons magazine op: http://blad.pvdalelystad.nl/ Of mail onze lijsttrekker op [email protected].

VVD Lelystad

VVD Lelystad wil doorgaan met verantwoord besturen. Dat is meer dan ooit noodzakelijk als de gemeente er in de komende jaren veel taken bij gaat krijgen.

De speerpunten van de VVD bij deze verkiezingen zijn:

* Meer werkgelegenheid en ruim baan voor ondernemers: versterking van onze economische structuur en focus op economische ontwikkeling, dat is voor de VVD het speerpunt voor de komende jaren.

* Een compacter en gezelliger Stadshart: het winkeloppervlak verkleinen en het koopcentrum gezelliger maken.

* Geen verhoging van belastingen: de VVD kiest al jaren met succes voor verlaging van kosten en afstoten van onnodige taken om het huishoudboekje van de gemeente kloppend te maken.

* Stevige aanpak van vandalisme en woninginbraken.

* Goede zorg voor wie het nodig heeft: zorg moet beschikbaar zijn en blijven voor hen die het nodig hebben, vroegtijdig en dicht in de buurt.

VVD Lelystad is er voor alle inwoners.

Leefbaar Lelystad

Leefbaar Lelystad luistert echt naar de inwoners, is van mening dat de raad niet meer tot in detail bepaalt hoe de gemeente eruit ziet. Dit gebeurt in samenspraak met de inwoners.

* Leefbaar Lelystad zal er als geen ander voor zorgen dat iedere inwoner de zorg krijgt die ze nodig heeft.

* De kernkwaliteiten (schone lucht, water, rust ,ruimte ) van Lelystad moeten behouden blijven. Geen zware, vervuilende industrie in onze stad.

* Leefbaar Lelystad pleit voor buitenzwembad. Sporten, mensen mogelijkheden bieden om gezamenlijk te recreëren deze staan hoog op onze prioriteitenlijst.

* Lokale politiek betekent lokaal stemmen. Geen bemoeienis van politiek Den Haag.

* Heel Lelystad moet voor iedereen goed bereikbaar zijn met het openbaar vervoer.

* Het oude gedeelte van het Stadshart moet weer aantrekkelijk worden voor ondernemers en winkelend publiek.

* Leefbaar Lelystad is van mening dat woningbouw op maat voor huurders/ kopers essentieel is. * Leefbaar Lelystad wil zorg dragen voor de huidige ondernemers.

GroenLinks Lelystad

GroenLinks en Lelystad: we zijn trots op z’n veelkleurigheid, de nieuwe natuur, de schone lucht, ons ondernemende karakter. “Samen gaan voor een zorgzaam, duurzaam, werkzaam Lelystad”, is de slogan bij de gemeenteraadsverkiezingen.

* Samen: dat is een gemeenteraad die stimuleert i.p.v. vooral regels stelt.

* Zorgzaam: dat is persoonlijk maatwerk in de zorg. De regie kunnen voeren over je eigen leven. Als nieuwkomer je weg kunnen vinden.

* Duurzaam: dat is geen nieuw vliegveld, geen zwaar vervuilende industrie aan de Flevokust. Dat is samen werken aan zonne-energie, eerlijk voedsel, delen van spullen die je niet dagelijks nodig hebt.

* Werkzaam: dat is passend werk voor kwetsbare groepen, o.a. via wijkbedrijven. Dat is investeren in de nieuwe natuur, duurzaamheid en innovatieve ondernemingen, goed faciliteren van ZZP-ers. Het wordt zichtbaar in de WisselWinkel, in ons stadscentrum, dat dringend verbetering behoeft.

Zorgzaam, duurzaam, werkzaam: dé opgave voor de komende 4 jaar.

CDA Lelystad

CDA Lelystad staat midden tussen mensen. Dat betekent concreet dat we ons het lot aantrekken van de zwakkeren in onze gemeente. Mensen die aangewezen zijn op mantelzorg; de voedselbank of gebruik maken van de schuldsanering. Om maar een aantal schrijnende voorbeelden te nemen. Deze doelgroepen zitten niet te wachten op nog meer belastingverhogingen. Wij zullen er alles aan doen om dit te voorkomen. Wij maken ons ook sterk voor onze jongeren. De jeugdwerkloosheid in Lelystad is schrikbarend hoog. Hier maken we werk van door banen te creëren voor jongeren. Op een andere manier staan we voor zelfstandigheid van onze ouderen. Het openbaar busvervoer in de stad gratis maken betekent dat ouderen langer mee kunnen doen. Tot slot heeft CDA Lelystad “Hart voor de stad”: Wij willen het stadshart samen met u aantrekkelijker maken! Dit kan door meer groen en gezellige activiteiten in het centrum in combinatie met gratis parkeren.

Nog steeds in twijfel over welke partij nou een stem, JOUW stem, verdient? Doe gerust mee met een of meerdere stemwijzers speciaal voor Lelystad:

– Lelystad Kiest

– De Stem van Lelystad

Hieronder staan data waarop er met de personen achter de partijen gesproken kan worden

– Nog geen bekende data. Neem contact met ons op als er iets wordt georganiseerd.


Keer terug naar Facebook | Twitter | Instagram | Youtube | meer HelpLelystad Artikelen

Gelezen 1175 keer!