Originele datum: Jul 8 2014 02:22PM

HelpLelystad Got Talent zet bijzondere inwoners van Lelystad even in een speciaal daglicht. Dit keer is Michel Teunissen aan de beurt, ook bekend als DJ Rise.

Heb je zelf nou ook een bijzonder talent en woon je in Lelystad? Deel het dan met ons en wij delen het verder! Begin nu!

Stel je zelf even voor

Ik ben Michel Teunissen en ben DJ. Ik ben 41 jaar en heb een MBO opleiding gedaan. Mijn artiestennaam is DJ Rise.

Hoe ben je op de artiestennaam DJ Rise gekomen?

De naam Rise is een verbastering van verschillende termen die aan elkaar verwant zijn zoals bijvoorbeeld “rising up” of ook wel vanuit het niets naar boven klimmen, of het beste uit jezelf halen, positief perfectioneren van dat wat je leuk vind om te doen en daar voldoening uithalen. En natuurlijk ook van beats en volumes die omhoog gaan tijdens de sets!

Hoe ben je als DJ begonnen?

In Discotheek Bubbles, de eerste club van Lelystad samen met DJ Blaze!

Heb je een inspirator?

Niet specifiek maar een ieder die met passie met muziek werkt en dat enthousiasme kan delen en weet overdragen op anderen.

Welke muziekstijlen spreken jou aan en hoe komen die terug in de mixen?

Muziek is emotie en afhankelijk van de locatie, het publiek en de sfeer speel ik daar graag op in zonder mijzelf daarbij aan een bepaalde stijl te verbinden.

Namen van stijlen veranderen door de jaren “whats in a name?”. Op dit moment kan ik mijn creativiteit goed kwijt in de Tech House en Deep House. In mijn sets probeer ik een sfeer neer te zetten en afhankelijk van de tijd van de set bouw ik vaak op van Deep naar Tech waardoor het publiek aanvoelt dat het uiteindelijk los zal gaan!

Wat is je grootste hoogtepunt in jouw DJ carriere tot nu toe?

Door niet gebonden te zijn aan een vaste Club en een vast thema, kan ik lekker door heel Nederland touren en is ieder feest wel een hoogte punt.

Leuke momenten zijn de samenwerking van Supersexymusic met Camwithher.com geweest waarbij we video compilaties van muziek hebben voorzien en gevraagd worden door Melly Fresh

(De ontdekker van DeadMeau5) om in de studio een remix van haar track te maken.

Produceer je zelf ook?

Pff I wish! Hoewel dat al jaren een streven is kan ik er helaas de tijd niet voor vinden die echt minimaal geïnvesteerd moet worden om mijzelf serieus te kunnen nemen als producer.

Kun je een eventuele demo van jouw mixes laten horen?

Om een goede impressie te krijgen van wat ik doe kan ik alleen maar aanraden om lekker te komen luisteren als ik live sta te draaien!

Een laatste opmerking?

Beste miljonair, voor dat feest in jouw geweldige club in Miami weet ik nog wel een enthousiaste DJ ;)!

DJ Rise heel veel succes met je verdere ontwikkelingen en denk aan HelpLelystad als je in Miami aan het draaien bent! Ben jij nou ook iemand met een talent? Heb je een ervaring opgedaan in Lelystad of organiseer je binnenkort een evenement? Geef het hier door en wij laten het heel Lelystad weten!


Keer terug naar Facebook | Twitter | Instagram | Youtube | meer HelpLelystad Artikelen

Gelezen 778 keer!