Marc Bisschops is 19 jaar en woont in de Waterwijk. Hij gaat in Zwolle op voor zijn VWO certificaat. Hij werkt in de AH Boswijk en HelpLelystad kreeg een aantal positieve reacties op zijn manier van werken. Daarom hebben wij hem geïnterviewd.

– Hoe ben je terecht gekomen achter de kassa?
Albertheijn is een bijbaantje voor m’n studie, ik betaal voornamelijk m’n trein hiermee. Ik was twee maal gezakt voor havo maar dat kwam omdat ik een keuze had tussen een meisje en school, helaas maakte ik een verkeerde keuze en kwam ik realiteit tegen. Ik moest snel volwassen worden, alles zelf regelen en relatie onderscheiden met school en ik gaf nooit op (ondanks de verleiding af en toe voor m’n kassa). Ik wacht op de ‘ware’.

– Wat is jouw rol achter de kassa?
Mijn rol bij de kassa is het zorgen voor een glimlach bij elke klant, dat ik zelfs een vrouw of een man die een slechte of zware dag heeft gehad gemakzucht kan gunnen. Ze komen voor m’n kassa en doe ik alles voor vertrouwen en dat ze eigenlijk niet eens meer de bon hoeven na te kijken of eigenlijk al naar de informatiebalie moeten voor een check, dat ze weten dat de 35% af gaat. Dat zonder stress hun bakjes(muffins/donuts/appelflappen) niet open valt doordat ik een stikker bij de opening plak, dat alles makkelijk meegegeven of neergelegd wordt zoals het opstapelen van beleg en dat ik tomatenpuree in blik al meegeef of inpak; gemakzucht staat bij mij écht op nummer 1. Daarna komt klantgericht in combinatie met klantvriendelijke service als inpakken van spullen. Ik geef altijd fatsoenlijk antwoord en ben heel empathisch. De volgende keer moet ik echt vragen hoe het met de klant gaat, je gaat tevreden weg! Waardering is mijn gevoel van voldoening. I love my job!

– Is het altijd vrolijkheid achter de kassa?
Ik ben nu samen met een andere collega als één van de weinige mannelijke personen voor een kassa, dus we vallen op. Ik heb een paar keer te horen gekregen dat ik voor homo werd uitgemaakt en vaak vragen als :’heb je een vriendin?’ waarop ik dan “nee” antwoordde vervolgd met de vraag ‘heb je dan een vriend?’. Ook ben ik een aantal keer door homo’s aangesproken, het zijn toffe mensen maar ik blijf hetero. Ik kan veel hebben en je mag me voor alles uitmaken, zolang je me maar niet voor racist uitmaakt want ik ben de meest eerlijke persoon en integriteit zit in mij.

– Heb je ooit wel eens gezegd “koop dat niet”?
Dat zal ik nooit zeggen, wel raad ik andere producten aan die hetzelfde zijn maar dat ze in de actie goedkoper en of rendabeler zijn.

– Hoe denk jij dat jij Lelystad Helpt?
In mijn ogen is communicatie een bron van gemak-gevoel. Ik hoor regelmatig dat klanten vanuit andere buurten even langs Boswijk komt voor een leuk verhaal want ze zien boodschappen doen bij Albertheijn Boswijk als een uitje en zijn ze altijd wel nieuwsgierig naar een leuk praatje en dat maakt niet alleen mijn werk zo leuk, klantgerichtheid is wat je zoekt in een bedrijf. Na integriteit is klantgericht een must voor iedere persoon die ooit een winkel binnenstapt.

– Van plan om over te stappen naar een ander supermarkt?
Ik denk niet dat ik nu een andere werkgever wil

– Wat wil je later worden als je groot bent?
Ik studeer zelf gewoon door, nadat ik mijn papieren heb zodat ik zelf nog kan oriënteren, maar ik zou het niet eens verkeerd vinden als ik een leuke baan binnen de supermarkten (Albertheijn) krijg, want voor commercie en promoties is een supermarkt toepasselijk. Maar mijn doel van opleiding is scheikundig-medisch gericht

– Wat kan er volgens jou veranderen in de stad?
We moeten een soort typisch Lelystads iets hebben, Den Bosch heeft Bossche bollen, Limburg heeft vlaaien. Het hoeft niet eens iets te consumeren zijn maar toen ik in Den Bosch een bol at merkte ik op dat er veel bewoners van andere provincies, notabene uit Groningen, zelfs voor een Bossche bol specifiek naar Den Bosch gaan. We hebben bij het gemeentehuis een Lely-standbeeld maar na een foto loop je snel weer weg.

– Ken jij ook
een medewerker van een winkel die wel wat aandacht verdient? Laat het ons weten!
Like ons op Facebook en mis niets!

Nou Marc, Lelystad heeft het Lelystads Lekker Ding: een soort van appeltaart gemaakt met streekproducten. Geen Bossche bol, maar een taartje 😉


Keer terug naar Facebook | Twitter | Instagram | Youtube | meer HelpLelystad Artikelen

Gelezen 586 keer!