_____________
Meer in deze ”geheim onthult” serie
Geheim 1: Waaggarage 
Geheim 2: Zilverparkkade 
Geheim 3: Gebied tussen Deen en MC Zuiderzee (hier ben je nu)
_______________

Men vroeg zich af waarom de parkeerplaatsen verdwijnen en wat hier gaat gebeuren. HelpLelystad geeft hier antwoord op.

Sinds april 2009 was het gebied al bouwrijp om te beginnen met bouwen aan een geheel nieuw wooncomplex in Lelystad. Echter door faillissement van het architectenbureau en verslechterde economische omstandigheden werd er maar niet begonnen bouwen. Het faillissement was volgens wethouder Jop Fackeldey geen probleem, omdat de bouwtekeningen al klaar lagen en in bezit waren van de gemeente.

Situatie in 2009

Ondernemers in het Stadshart klaagden ondertussen aan het gebrek aan parkeerplaatsen, want er waren in totaal 55 minder parkeerplaatsen door het bouwrijp maken van dit gebied. De gemeente besloot toen om tijdelijk 33 parkeerplaatsen toe te voegen op dit gebied, tot het moment dat de financiële toestand zou verbeteren. In de tussentijd lag het gebied zes jaar braak.

Nu, in juni 2015 is het gebied onkruidvrij en schoongemaakt. Dit is tevens eerder gebeurd en zal ook vaker gebeuren om dit stukje grond niet te verwaarlozen. Wanneer het geplande wooncomplex daadwerkelijk gebouwd zal worden, is onbekend. Meer en betere foto’s zijn in de vorm van een slideshow te vinden op ons YouTube kanaal.


Keer terug naar Facebook | Twitter | Instagram | Youtube | meer HelpLelystad Artikelen

Gelezen 743 keer!