Originele datum: Jul 21 2016 08:03PM

Stichting Hart voor Lelystatters

Heb jij ook een onderneming of een initiatief en wil je hier aandacht voor? Neem dan zo snel mogelijk contact op met HelpLelystad.

Wij zijn Anton, Georgette en Yvonne. Samen hebben wij de stichting Hart voor Lelystatters. Anton is de oprichter en de twee dames zijn de bestuursleden en tevens vrijwilligers. Anderhalf jaar geleden zijn ze bezig geweest voor een andere stichting en nu hebben ze hun eigen stichting. In hun vrije tijd verricht Yvonne huishoudelijke ondersteuning, Georgette doet hotfix en Anton werkt hier en daar en benaderd de vrijwilligers als mensen ondersteuning nodig hebben.

De stichting Hart voor Lelystatters bestaat nu sinds november vorig jaar. De stichting heeft als doel om hulp te bieden inwoners van Lelystad, die om verschillende redenen niet terecht kunnen bij de daarvoor aangewezen instanties. Er wordt geholpen door voedsel, kleding en/of huisraad gratis te verdelen. Zo is er elke maandag, woensdag en vrijdag brood voor mensen die onder de armoedegrens zitten en ook geen hulp meer krijgen bij de voedselbank. De stichting draait volledig op vrijwilligers. 

Hulpbehoevenden kunnen zich aanmelden en dan volgt er een intake waar de financiële giroafschriften worden ingezien om na te gaan of de juiste mensen inderdaad de hulp van de stichting nodig hebben.

Het leukste wat de drie initiatiefnemers tot nu toe hebben meegemaakt is dat ze, op verzoek van een sinterklaas stichting, binnen zes weken een volledig sinterklaasfeest hadden georganiseerd.

De aparte fietspaden in Lelystad vinden de initiatiefnemers een enorm pluspunt in Lelystad, wat er beter kan is meer aandacht voor de leegstroom in Lelystad en misschien wat pandjes goedkoper maken. Ook meer aandacht aan de verborgen armoede, dat moet volgens hen echt anders.

Stichting Hart voor Lelystatters zal een blog beginnen bij HelpLelystad zodat er meer aandacht is voor hetgeen waar zij zich voor inzetten, namelijk anderen de juiste financiële hulp aanbieden.


Keer terug naar Facebook | Twitter | Instagram | Youtube | meer HelpLelystad Artikelen

Gelezen 708 keer!