[Originele datum June 22, 2018]

Naast Suraya Wagner hebben we in Lelystad nog een wimper en wenkbrauw specialist gevonden die bereid was om een interview af te nemen. Ancheny Algoe heeft in een korte tijd mooie antwoorden gegeven. 

[Neem hier contact met ons op voor vragen of als je ook geïnterviewd wilt worden]

Over jou en Lelystad

Vertel iets over jezelf

Voordat ik mij zelf voorstel wil ik HelpLelystad bedanken om hieraan mee te mogen doen. Ik voel mij zeer vereerd en hoop met mijn verhaal vele ondernemende moeders te mogen inspireren. Ik ben Ancheny Algoe (31 jaar), geboren en getogen in Lelystad. Samen met mijn echtgenoot zijn wij trotse ouders van twee zonen. Wij wonen nu ruim 10 jaar in de Waterwijk, nog steeds met veel woonplezier en dichtbij Lelystad Airport.

Hoelang woon je al in Lelystad?

Ik ben een echte Lelystedeling en woon mijn hele leven in Lelystad. Van kleins af aan ben opgegroeid in de Kempenaar. Vanuit mijn ouderlijk huis ben ik verhuisd naar mijn huidige woning in de Waterwijk en hebben mijn man en ik ons eigen paleisje gecreëerd. Het is geweldig om te zien hoe mijn kinderen hier opgroeien met net zoveel speelplezier als ik in mijn kindertijd. 

Hoe ervaar jij Lelystad?

Als tiener vond ik Lelystad niet bijzonder omdat er te weinig uitgaansgelegenheden waren. Maar goed, samen met mijn vriendenclubje hebben wij het beste ervan gemaakt. Voor mij hoeft het grote stadsgevoel niet. Ik vind het fijn dat ik buurt ken, de plaatselijke bakker of slager waar ik gezellig een praatje mee kan maken. Lelystad kent vele mooie groene plekken en daar mogen wij best trots op zijn. De kinderen zijn dol op het natuurpark, voldoende speelplezier om je uit te kunnen leven in een groenrijke omgeving.

Wat vind je hier goed en wat moet écht anders?

Lelystad komt steeds meer op de kaart met de uitbreiding van Batavia stad en de komst van Lelystad Airport. Er worden meer evenementen georganiseerd voor verschillende doelgroepen. Ik ben hier erg blij mee. Lelystad is wat dit betreft zeker vooruit gegaan. Als je mij vraagt wat er écht anders moet, zeg ik toch: meer uitgaansgelegenheden voor jongeren en meer winkelcentrum de Gordiaan.

Wat doe je in je vrije tijd in Lelystad?

Goede vraag! Op dit moment merk ik dat ik helaas te weinig vrije tijd heb, maar dit heeft een leuke goede reden. Wij zijn namelijk volop bezig om onze schuur tot wimper- en wenkbrauwstudio om te toveren. Hierna zal ik meer vrije tijd hebben. En wat ik dan graag doe is met mijn gezin, familie of vrienden gezellig een hapje eten. Mijn ideale plek hiervoor is NEXT in Bataviastad, een kindvriendelijk restaurant waar ze heerlijk kunnen spelen in een afgesloten speelruimte terwijl papa & mama even relaxen. 

Over jou en Lelystad

Hoelang ben je al wimper- & wenkbrauwspecialist (verder alleen specialist)?

Ik ben nu iets langer dan 1 jaar werkzaam als wimper- & wenkbrauwspecialist.

Kun je omschrijven wat voor specialist je bent?

Bij mij draait het allemaal om de wimpers en wenkbrauwen. Ik creëer op maat gemaakte wimperextensions om jouw natuurlijke schoonheid te versterken. Ook bied ik de trendy wimperliftbehandeling aan voor het permanent krullen van de eigen wimpers. Beiden technieken zorgen tijdsbesparing en gemak in je beautyritueel. Naast deze wimperbehandelingen zijn er ook browtreatments. Elke klant krijgt mijn persoonlijke aandacht en eerlijk advies.

Wat is een belangrijke eigenschap om dit beroep uit te oefenen?

Geduldig zijn, doorzettingsvermogen hebben en creatief denken. Het meest belangrijkste is dat je altijd in jezelf blijft geloven.

Was het al sinds klein af aan je droom om specialist te worden?

Ik heb altijd wel kriebels gehad om een eigen bedrijf te beginnen, alleen was ik nog erg zoekende in welke branche. Daarnaast vond ik het doodeng om mijn vaste baan in te ruilen voor het ondernemerschap. Ik had nooit gedacht dat ik mijn droom werkelijkheid kon maken naast het drukke huishouden met twee opgroeiende kinderen. Maar ik heb absoluut geen spijt van deze stap!

Hoe ben je op het idee gekomen om dit te worden?

Mijn inspiratie voor dit vak komt door mijn eigen ervaring met wimperextensions. In 2014 liet ik deze voor het eerst zetten om mijzelf eigenlijk een beetje op te vrolijken. Dit jaar was namelijk een moeilijk jaar voor mij, door het overlijden van mijn moeder kwam ik in een diep dal terecht. Deze heftige periode heb ik weten te doorstaan en gaf mij juist de drive om mijn passie voor wimperextensions vorm te geven. Begin 2017 begon het nieuwe avontuur voor mij als wimper- en wenkbrauwspecialist. 

Kun je de weg tot waar je nu staat omschrijven? 

Vorig jaar heb ik alle nodige cursussen om wimperstyliste te worden gevolgd. Als mooie aanvulling op de wimperbehandelingen ging ik ook aan de slag met allround wenkbrauwstyling. Na het succesvol afronden van alle cursussen heb ik thuis één slaapkamer omgetoverd tot een mini salon. En dankzij mijn handige man wordt onze schuur nu verbouwd tot een echte wimper & wenkbrauwstudio.

Wie heeft jou geholpen om zo ver te komen?

Mijn man is mijn steun en toeverlaat. Hij geeft mij de ruimte om mijn passie uit te voeren. Ook ben ik mijn lieve familie en vriendinnen dankbaar. Zij steunen mij, zijn trots op mij, geven adviezen en vinden het helemaal niet erg om model te liggen als ik erom vraag. Zonder hen was het niet gelukt.

Waar ben je het meest trots op met wat je als specialist voor jezelf hebt bereikt?

Hoe ik geleidelijk aan mijn naamsbekendheid en positieve reacties zie groeien. Dit is natuurlijk waar je op hoopt. En uiteraard het behalen van de certificaten voor het uitoefenen van mijn vak is mij waardevol. 

Waar ben je het meest trots op met wat je voor een ander hebt bereikt?

Ik doe niets liever dan mensen zich nog mooier te laten voelen. Mijn eigen en unieke werkwijze zorgt voor langdurig plezier van wimpers en wenkbrauwen. De luxe behandelingen zijn een aanvulling op de eigen natuurlijke schoonheid en met alle liefde zorg ik hiervoor. Ik doe het voor de blijdschap en waardering die je voelt en ziet bij klanten.

Wat is een tip die je andere specialisten wil meegeven?

Een eigen bedrijf is geen way of life. Het is keihard werken. De beautyindustrie is niet gemakkelijk, er lopen veel misgunners rond, maar laat je hierdoor niet afschrikken. Verlaag jezelf niet tot een niveau door je in het openbaar negatief uit te laten over een collega. Helaas gebeurt dit nog té vaak. Probeer hierboven te staan. Nog één inspirerende quote om het interview mee af te sluiten:

‘Het is altijd het juiste moment om iets goeds te doen.’ -Martin Luther King


Keer terug naar Facebook | Twitter | Instagram | Youtube | meer HelpLelystad Artikelen

Gelezen 712 keer!