Originele datum May 09, 2018

Ik ben Karin van de Pol, 48 jaar en woon sinds 1 januari 2018 weer in Lelystad. Ik woonde van 1996 tot 1999 ook al in Lelystad maar ben door een verbroken relatie in Ede beland. In het dagelijks leven ben ik huisvrouw en voor 80-100% afgekeurd. Mijn partner Matthijs en ik hebben uit vorige relaties samen 4 kinderen van 18 jaar en ouder.

Ik heb de Facebookgroep Stop Voedselverspilling Lelystad op gericht. In Ede bestaat ook al jaren een groep tegen voedselverspilling en daar was ik lid van. Ik zat zelf op het minimuminkomen als alleenstaande ouder en kreeg 2 jaar voedselbankhulp. Daar was ik uiteraard heel dankbaar voor en elke week ging er dan alsnog voedsel uit mijn pakket naar gezinnen met nog minder leefgeld. Ook heb ik in Ede in één week een inzamelingsactie gehouden waarmee ik elke gezin wat ik al steunde een krat vol met boodschappen extra kon brengen. Deze mensen waren zo dankbaar voor wat ze kregen en dat merk ik hier ook. Dit is voor mij precies de reden dat ik de groep in Lelystad gestart ben.


Met mijn terugkomst in Lelystad ontdekte ik dat een soortgelijke groep eigenlijk ontbrak. Gezien Lelystad 1 van de armste steden is, kon ik me goed indenken dat hier ook behoefte is aan voedselhulp. De voedselbank hanteert een inkomens- en leefgeldgrens, dus een paar euro teveel bepaalt of iemand wel of niet voedselbank hulp krijgt. Mensen met een MDF indicatie voor schuldhulp moeten sowieso van een klein budget leven en dan is een groep als die van ons natuurlijk meer dan welkom.

Momenteel hebben we 271 leden in de groep en we groeien enorm. Helaas is de vraag naar voedsel groter dan het aanbod en daar wil ik verandering in brengen. Enkele ondernemers hebben de weg naar ons al gevonden en bieden kosteloos het overgebleven voedsel in de groep aan, maar het is maar een druppel op de gloeiende plaat. Het zou toch mooi zijn als wij als Lelystatters daar heel veel druppels van kunnen maken?

Alle voedsel is welkom uiteraard en wordt kosteloos aangeboden in de groep. Alle aangeboden voedsel vind een nieuwe eigenaar. De aanbieder wordt er niet voor betaald. Ik hoop mensen met mijn groep een extraatje te kunnen bieden in de basisbehoeftes zoals brood, aardappels, groente en fruit, thee, koffie, zuivel en af en toe wat lekkers erbij. Wij accepteren voedsel tot op de THT datum.


Keer terug naar Facebook | Twitter | Instagram | Youtube | meer HelpLelystad Artikelen

Gelezen 703 keer!