Originele datum October 10, 2019

Vroeger
Ouders konden, terwijl de kinderen bij het Agora theater waren, even snel de auto kwijt en vele gingen zo ook even de stad in. Het was altijd druk tijdens de zwembaduurtjes, koopavond of tijdens de evenementen, markten op het plein of in de hal. Er was een middelpunt met sport zwem en activiteiten, jongerencentrums, buurtcentrum, markten, horeca en alles was veel meer bij elkaar in het middelpunt te vinden. Dit creerde saamhorigheid. Dit alles is niet meer want het zwembad sport, spel en evenementenhal bestaan daar niet meer.

Vroeger kon je veel beter uitgaan in Lelystad en hadden we gratis veel meer te beleven in het centrum. Denk aan de disco’s zoals bubbels, de meent, t rif, jongerencentrum the khu ! En nog wel veel meer. Alles was gratis, pasje met foto was op een gegeven moment wel nodig of het werd kleine guldentjes werk.

De klokken die aangaven hoe laat het was en ook dat de markt begon. Ik vond dat gezellig klinken en het attendeerde mij er vroeger op dat er iets te doen was.

Tegenwoordig
Er zijn nu geen mogelijkheden meer voor leuke wekelijkse activiteiten. Wat er is, is tegenwoordig ook niet eens meer voor iedereen toegankelijk. Tegenwoordig zijn er meer evenementen in het centrum gebied betaald en ontzettend duur geworden en/of verspreid gehouden in en voor de wijken zelf. Denk bijvoorbeeld aan Oldtimerdag.

__________________________________________

Lees hier meer artikelen van Lisje Lief.

Keer terug naar Facebook | Twitter | Instagram | Youtube | meer HelpLelystad Artikelen

Gelezen 888 keer!