Originele datum October 10, 2019

Vroeger
Rondom de stad konden autos, motors, brommers op de wegen rijden en er waren genoeg gratis en ruime parkeerplaatsen. De fietsen en snorfietsen konden eenvoudig via het bruggennetwerk verplaatsen en er waren overal fietsenrekken verspreid.

De bussen reden vroeger heel de stad rond met een simpel ter plekke te kopen strippenkaartje, dat ook lang geldig was. Eenvoudig en overdekt een rondje kunnen lopen, met op verschillende plekken een uitrustpuntje waren volop aanwezig. De stad was toegankelijk voor iedereen en vanuit alle delen van de stad verbonden door fietsbruggen, bovenovers en parkeerdeks. Je kon er makkelijk komen maar ook makkelijk weer weg.

Tegenwoordig
De bruggen zijn weg en geen fietsenrekken meer te vinden. Het is tegenwoordig ook geen doen meer om in de stad te kunnen komen, zeker niet als je wat last hebt van beperkingen. De toegankelijkheid van de stad vind ik daarom ook een ramp. Je mag of kan niet meer zo de stad even in komen.

Nu krijg je ruzie over veel te krappe parkeergarages, niet gratis meer, maar ook geen mogelijkheden om contant te betalen. De fietsen, brommers lijken niet meer welkom en worden gejat of gesloopt.

__________________________________________

Lees hier meer artikelen van Lisje Lief.

Keer terug naar Facebook | Twitter | Instagram | Youtube | meer HelpLelystad Artikelen

Gelezen 870 keer!