Originele datum October 10, 2019

Vroeger
Er was vroeger een heel ander soort toezicht en handhavingsbeleid. Politie stond op de loer, deed soms ook erg leuk mee en het waren vaste lui. Heel veel mocht toen nog, zoals je fiets en brommertje even neerzetten. Je mocht de stad door als je maar netjes afstapte. Je kon je fiets overal in de fietsstallingen onderaan de bruggen kwijt op veel verschillende plekken in de stad.

Er werd goed toezicht gehouden door de juiste mensen, vast team die streng maar altijd rechtvaardig was. Jeugd ging ook nog wel eens mee naar de doelen en dan belde ze de ouders op om je op te komen halen. Er waren serieuze gesprekken en terechte straffen.

Je mocht met de burgemeester als kind best een klein slokje bier proeven tijdens evenementen. Niemand deed daar vroeger moeilijk om en dat is tegenwoordig ook heel anders.

Tegenwoordig
Het is moeilijker geworden om door gebieden te lopen en te kunnen fietsen. Handhaving van de stadswachten hebben nu te maken met een enorm vooroordeel, voorkeursmentaliteit en dictatoriaal gedrag die mensen (met een bepaalde attitude) niet goed meer kunnen aanpakken. Als je tegenwoordig met een net gekochte dichte fles de Gall en Gall uitloopt, kan je een onnodige preek verwachten van betweterige handhavingsfiguren.

__________________________________________

Lees hier meer artikelen van Lisje Lief.

Keer terug naar Facebook | Twitter | Instagram | Youtube | meer HelpLelystad Artikelen

Gelezen 872 keer!