Originele datum: Feb 13 2015 12:02AM

KEN JIJ JOUW ‎WIJKAGENT?

(laatste update: woensdag 11 februari 2015)

”Een wijkagent is een politie-ambtenaar die in een buurt of wijk nauwe contacten onderhoudt met bewoners in de wijk.” Een rondvraag van ‪‎HelpLelystad heeft geconcludeerd dat slechts:– 32% van de inwoners weet wie hun wijkagent is- 16% weet waar de wijkagent te vinden is- 8% denkt dat de wijkagent écht actief bezig is met de buurtbewoners in hun wijk(Resultaten uit 224 ondervraagden, verspreid over Lelystad)

In oktober 2014 had ‪‎Lelystad 76.218 inwoners (cijfers afkomstig van flevoland.nl) en de wettelijke norm voor het aantal wijkagenten is 1 op 5000 inwoners. We zouden dus 15 wijkagenten moeten hebben en gelukkig klopt dit. Hoeveel daarvan ken jij? De wijkagent zou de schakel tussen de wijk en zijn politieteam moeten zijn, maar weinig inwoners die hiervan iets merken. Komt het door het ‘koude’ weer?

Deel dit artikel verder (zie hieronder), want de wijkagent is nou net die ene persoon bij wie je kunt aankloppen als er bijvoorbeeld verdachte situaties zijn in jouw straat. Het helpt enorm als je van te voren weet waar je terecht kunt. Maak hier kennis met jouw wijkagent!


Keer terug naar Facebook | Twitter | Instagram | Youtube | meer HelpLelystad Artikelen

Gelezen 1381 keer!