[Originele datum November 15, 2017]

Suraya Wagner is een specialist op het gebied van wimperextensions en beauty en heeft haar eigen salon in Lelystad én Amsterdam Noord. 

Maak ook kennis met Ancheny-Algoe, een andere wimperspecialist.

[Neem hier contact met ons op bij vragen, of als je ook geïnterviewd wilt worden]

Over jou en Lelystad

Wie ben je? Hoe oud ben je en welke wijk woon je?

Als aller eerste wil ik zeggen dat ik dit een eer vind om te doen!

Mijn naam is Suraya Wagner en ik ben 29 jaar oud. Ik woon samen met mijn vriend en we hebben 2 kinderen. Elijah van 7 jaar en Avalon van 2 jaar. 

Hoelang woon je al in Lelystad?

Wij wonen nu ongeveer 8 jaar in de Warande. Zelf ben ik in Lelystad geboren en getogen. Tot mijn zevende jaar heb ik samen met mijn broer en ouders in de Botter gewoond. Daarna zijn we verhuisd naar de Kempenaar. Op mijn 22ste ben ik uit huis gegaan.

Hoe ervaar jij Lelystad?

Als tiener vond ik Lelystad enorm saai. Als ik iets leuks wilde doen met vrienden en vriendinnen, dan ging ik meestal de stad uit. Nu ik moeder ben van een zoon en een dochter merk ik dat ik Lelystad enorm fijn vind. Onze zoon kan veilig voor de deur spelen. Ik ben wel blij dat er steeds meer georganiseerd wordt voor de jeugd en hoop dat Lelystad Airport meer kansen zal bieden voor de Lelystedelingen.

Wat doe je in je vrije tijd in Lelystad? (natuurlijk naast hair & beauty 😉)

Ik ben heel vaak te vinden in de salon. Zelfs in mijn vrije tijd ben ik er om een gezellige babbel te maken met klanten die binnenlopen. Ik ben heel erg blij met de opening van de Eetalage in de stad. Je kan er lekker eten en voor kinderen is het de ideale plek.

Over jouw beroep

Hoelang ben je al make-up & wimper artiest?

 Ik ben nu ongeveer 4 jaar bezig in deze branche 

Kun je omschrijven wat een make-up & wimper artiest precies doet?

Wij specialiseren ons in het verlengen van de natuurlijke wimpers door middel van extensions, het permanent krullen van natuurlijke wimpers en passen permanente makeup toe met verschillende technieken. Wij hebben ook een browbar waar wij verschillende brow-treatments doen. Tegenwoordig worden wij ook vaak gevraagd voor visagie-opdrachten, omdat de vraag naar goede make-up artiesten erg groot is. 

Waarom heb je eigenlijk gekozen voor het beroep make-up & wimper artiest?

Rond mijn 23ste kwam ik erachter dat mijn astma niet meer astma was. Ik had chronische longontstekingen en lag regelmatig in het ziekenhuis. Dit was enorm zwaar omdat ik beperkt werd in mijn doen en laten. Ik ging hierdoor het traject in om afgekeurd te worden door het UWV. Dit wou ik niet laten gebeuren omdat ik nog zo jong was. Tijdens mijn vakantie in Thailand kwam ik in contact met wimperextensions waar ik ook mijn wimpers liet doen. Ik was hier enorm enthousiast over en vroeg daar hoe ik dit kon leren om het thuis bij mijn vriendinnetjes te doen. Al gauw bij mijn terugkomst begon ik op ze te oefenen, nooit gedacht dat ik dit zo leuk zou vinden en hierdoor  mijn eigen tijd kon inplannen.

Wat is een belangrijke eigenschap om dit beroep uit te oefenen?

Wat wij enorm belangrijk vinden is dat je het een ander gunt. In de beauty branch lopen er enorm veel ‘’heksen’’ rond die het liefst in hun eentje de hele wereld willen domineren. Ik ben van mening dat je samen een hoop meer kan bereiken. Je moet in deze wereld zorgen dat je jezelf kan onderscheiden en je moet jezelf blijven vernieuwen.

Wie heeft jou geholpen om zo ver te komen?

Ik kom uit een heel warm nest waar familie en liefde hoog aan het vaandel staan. Mijn moeder, bonusvader, broer en schoonzus, naaste vrienden hebben mij altijd gesteund in elke keuze die ik heb gemaakt. Met name Elisabeth die mij heel vaak de juiste kant heeft opgeduwd door haar goede advies. Ik heb een heel sterk en warm team van meiden waar ik enorm blij mee bent. Estrella, onze manager en vriendin die zorgt dat alles op rolletjes loopt. Maar vooral mijn vriend, die alles heeft moeten doorstaan. Ik hoor vaak van anderen dat ze het top vinden wat ik heb bereikt in een korte tijd, maar zonder hem had ik het nooit kunnen doen. Hij ving de kindjes op als ik ging werken aan mijn droom: hij is de gene bij wie ik leun in de goeie en minder goeie dagen.

Kun je in vier stappen de weg beschrijven, van begin tot waar je nu staat?

Ik ben begonnen in een slaapkamer met een simpele inklapbare massagetafel waar ik klanten ontving. Een jaar later waren we in blijde verwachting van onze dochter waardoor wij besloten om de mini salon te verplaatsen naar de schuur. Onze schuur is 2m x 3m. Ondanks het kleine oppervlakte raakte de agenda enorm vol en kreeg ik versterking van mijn goeie vriendin Estrella.

Een half jaar later sprak ik per toeval Prisca, een oud vriendin waar ik vroeger mee door het land toerde voor diverse make-up opdrachten. Zij had interesse in een pand in de kempenaar maar durfde dit niet in haar eentje aan. Zonder enkele twijfel raakte we samen enthousiast en gingen we deze avontuur aan. Inmiddels is Pomme ook bij ons komen werken en groeiden we samen.

Na ongeveer vijf maanden in ons nieuwe pand in de kempenaar raakten de agenda’s vol en werd de ruimte te klein. Ik moest verder gaan denken en beslissingen maken. Na overleg met Prisca zijn wij op de hoek verhuisd. Prisca bleef hierdoor met haar kapperszaak in het pand en wij gingen eruit.

Inmiddels is het pand 130m2 en hebben we Imaani, Lea en Kimberly als teamversterking. Dit jaar hebben we in Amsterdam Noord ook een vestiging geopend. Vanaf 2018 worden er cursussen geven over verschillende technieken van wimperextensions. 

Waar ben je het meest trots op, voor jezelf (in jouw vakgebied)?

Ik ben enorm trots dat ik samen met de meiden wimperextensions in Lelystad op de kaart heb weten te brengen. Het is een luxe behandeling en had nooit gedacht dat dit een succes zou worden.

Waar ben je het meest trots op, op wat je voor een ander hebt bereikt?

Wij maken dagelijks mensen blij met onze behandelingen. Het komt jammer genoeg steeds vaker voor dat er klanten komen die hebben geleden aan haarverlies door een ernstige ziekte. Door middel van permanente make-up en wimperextensions kunnen wij wenkbrauwen of wimpers meer op laten vallen. Het is zo mooi om hun blijdschap te zien maar vooral om te voelen.

Wat is een tip die je beginners wil meegeven?

Als je echt iets wilt, moet je er voor gaan. Timmer altijd zelf aan je eigen toekomst en wees niet afhankelijk van anderen. De beautybranche gaat namelijk niet altijd over rozengeur en maneschijn.


Keer terug naar Facebook | Twitter | Instagram | Youtube | meer HelpLelystad Artikelen

Gelezen 734 keer!