Originele datum October 12, 2017

Ken of ben jij zelf ook een medewerker en wil je er meer over vertellen? Neem contact op!

Ik ben Dylan van Geldorp en ben 20 jaar oud. Woon sinds 1,5 jaar op de Meentweg. Op mijn 14e ben ik begonnen met een bijbaan bij Erica Bloemen als vrijdagmiddagkracht. Ben bij Erica dus echt begonnen als leek. Nu ruim 5 jaar later een 40 urige werkweek met de mooiste bloemen die de klanten gelukkig maken! Ik heb mezelf binnen het bedrijf weten te ontwikkelen door ervaring en kennis van mijn collega’s op te doen. Ik heb hier geen opleiding voor gedaan.

Wel heb ik een leidinggevende opleiding gedaan, en daar maak ik nu gebruik van als dat nodig is, ik zorg namelijk samen met mijn leidinggevende dat we stagiaires op mogen en kunnen leiden. Het opleiden van stagiaires doen we door ze te leren hoe ze boeketten moeten maken. Hoe ze bloemen verkoopklaar moeten en kunnen maken. Daarom houd ik me zelf de laatste tijd wat meer bezig met het maken van rouwwerk en Bruidswerk, dit doe ik als interne opleiding. 

In ons vak kan je niet zeggen dat het achter de kassa altijd vrolijk is, je neemt rouwwerk aan en dat is soms heel zwaar. Over het algemeen zijn de klanten vaak vrolijk, ze halen bloemen voor allerlei soorten gelegenheden. Hoewel ik wel eens wel eens heb gezegd ‘koop dat niet omdat het niet mooi en goed te combineren is met andere bloemen en/of planten’’, kunnen de klanten dat zeker wel waarderen.

Een rouwboeket maken wij liggend zodat het mooi bij de kist kan komen te liggen. Een bruidsboeket is een mooi compact handboeket. Voor de rest kun je alleen weten waar een boeketje voor is bedoelt als je in gesprek gaat met de klant. Het verschil tussen een boeket voor de gezelligheid en een boeket om een ruzie op te lossen zie je dus niet. Een hele foute combi met bloemen bestaat eigenlijk niet. Wel adviseer ik wel om niet seizoensbloemen bij tropische bloemen te mengen omdat de houdbaarheid heel verschillend is, maar klant is koning!

Later zou ik graag mijn eigen winkel willen openen, het liefst iets met bloemen of waar ik mijn creativiteit kwijt kan.

Wat er in de Lelystad veranderd kan worden? Je kan beter vragen wat niet. Het is niet lekker winkelen hier in de hoofdstad van Flevoland. Er moet veel minder leegstand zijn, en grote ketens onze kant ophalen. Meer leuke evenementen plannen en betere reclame maken. De stad wat opfleuren en er voor zorgen dat de mensen naar de stad getrokken worden.


Keer terug naar Facebook | Twitter | Instagram | Youtube | meer HelpLelystad Artikelen

Gelezen 1136 keer!