Kit Harington (Jon Snow) en Emilia Clarke (Daenerys Targaryen) waren enkele dagen geleden in Lelystad voor de opnames van Game of Thrones seizoen 8. Na de opnames in onder andere de Batavia, Batavia Stad, het Stadshart, Ziekenhuis en het Station hadden ze tijd over om met HelpLelystad te praten. Vragen en antwoorden zijn direct vertaald.

Hoe zijn de opnames gegaan?

Kit: Over de nieuwe afleveringen kunnen we natuurlijk niks zeggen. De opnames waren snel en de omgeving werd perfect in beeld gebracht. Tyrion, Arya, Cersei en Melisandre waren er ook allemaal bij.

Emila: Zoals altijd was het enorm gezellig, maar iedereen bleef wel in zijn rol. Het weer zat ook goed mee, want dat konden we elke dag bijhouden op jullie mooie Facebook pagina.

Waar was jullie eerste scene?

Kit: Dat was in de Batavia en daarna Batavia Stad.

Emilia: In de Batavia gingen we verder met de scene waar seizoen 7 mee eindigde. De warme scene in de boot…daarna gingen we voor het verhaal langs een dorpje, en toen kwam Batavia Stad perfect in beeld. Na de opnames gingen we gezellig shoppen.

Kit: En eten en drinken

Hoe ging het daarna verder?

Emilia: Na een paar uurtjes in Batavia Stad rond slenteren, was het donker geworden. Uit reacties op jullie Facebook pagina, blijkt dat de inwoners het Stadshart massaal verlaten. Weinig winkels, geen fun, geen gezelligheid…

Kit: Ik las dat de raadsleden nu wel wat meer vaart zetten in vernieuwing. Het zou wel helpen als inwoners en ondernemers iets positiever met jullie Stadshart om zouden gaan. Gelukkig is HelpLelystad een pagina die de negativiteit niet centraal stelt, een must voor Lelystad. Ook las ik op de website over de vele geheimen in het Stadshart, dit zou iedere inwoners moeten lezen!

Lees hier de geheimen: [Gebied Deen], [Waaggarage], [Meer onthullingen].

Waarom dan in het Stadshart?

Emilia: Voor de scene hadden we een donkere, afgelegen plek nodig. Daar komt jullie centrum goed van te pas. Sowieso zijn middernacht alle winkels gesloten en zijn er doordeweeks geen uitgaansgelegenheden. Perfect voor opnames dus. Hier las ik wat er allemaal gaat veranderen.

Was er daarna behoefte aan gezelligheid?

Kit: Helaas moesten sommige co-acteurs scenes in het ziekenhuis opnemen.

Emilia: In? Zeg maar gerust, op het ziekenhuis. Mijn draken hadden namelijk ruimte in de hoogte nodig en aangezien de opening van Lelystad Airport uitgesteld is, was er een alternatief nodig.

En toen kwam de slotscene in Lelystad. Het station. Hoe ging dat?

Kit & Emilia: daarvoor kun je het beste deze sneak peak bekijken

Gelezen 778 keer!